Ga naar home page
Aluminium maatwerk voor uw veiligheid
prod1

Op zoek naar een brandladder of vluchtladder voor uw balkon, raam, gevel, dak of appartement?

Op zoek naar de beste brand- en vluchtladders? Wij bieden verschillende soorten brand- en vluchtladders aan die voldoen aan de wetgeving in België. Het hebben van een noodladder is verplicht voor gebouwen met meer dan één verdieping. Of het nu gaat om een vaste ladder, uitschuifbare ladder, kooiladder, wij hebben de oplossing voor uw specifieke situatie. Onze ladders zijn ontworpen met veiligheid in het achterhoofd en zijn te koop tegen een scherpe prijs. Zo hebben we inklapbare vlucht- en brandladders. We begrijpen dat prijzen belangrijk zijn bij het kopen van een brand- en vluchtladder. Daarom bieden wij betaalbare oplossingen voor uw brandveiligheid. Voor appartementen hebben we ook een resem aan opties omtrent brandevacuatie, zoals een brandladder met kooi, de gekende jomy-ladder of een uitschuifbare brandladder. Wij denken ook graag met u mee naar een oplossing op maat die aan uw specifieke behoeftenen de wetgeving voldoet.
Bekijk ook zeker eens onze nood -en vluchtrappen voor een veiligere en meer geaccepteerde vluchtroute.


FAQ

Wanneer kan een brandtrap worden gebruikt?

Evacuatieladders zijn een geweldig alternatief voor brandtrappen:

 • Als er onvoldoende ruimte is voor een trap: een noodtrap is een omvangrijke oplossing en er is niet altijd voldoende ruimte rondom het gebouw.
 • Als er specifieke eisen op het gebied van esthetiek en planning / bord zijn: voor historische of esthetisch waardevolle gebouwen, laten de stedenbouwkundige voorschriften niet altijd de plaatsing van een buitentrap toe. Een geschikte esthetische oplossing is in dit geval de JOMY Uitklapbare Ladder omdat deze discreet beveiligd en strak is.
 • Als de indeling van het gebouw een dergelijke oplossing vereist: soms is het beter om meerdere vluchtroutes te voorzien - bijvoorbeeld en afhankelijk van de situatie kan het de algehele veiligheid drastisch verhogen om één brandtrap en twee extra ladders strategisch te plaatsen rondom het gebouw.
 • Uit kostenoverwegingen: een vluchtladder is veel goedkoper dan een buitentrap. Het is dus redelijk om te zeggen dat er veel situaties zijn waarin het economisch verantwoord kan zijn om een ​​ladder te kopen, zelfs als dit niet de voorkeursoplossing voor evacuatie is.

Hoe kies je tussen een brandladder en een trap?

Omdat ladders een vervangende oplossing zijn voor noodevacuatie, worden de volgende criteria vaak gebruikt bij de keuze voor een trap. Houd er rekening mee dat sommige afhankelijk zijn van regels en voorschriften voor de specifieke locatie en situatie van het gebouw:

 • Aantal personen: het aantal te evacueren personen via een ladder is beperkt tot 10.
 • Aantal verdiepingen: in sommige gevallen kan een ladder alleen worden gebruikt voor de hoogte van 3 tot 5 verdiepingen. Er zijn ook veel gevallen waarbij een ladder alleen boven bepaalde hoogten is toegestaan ​​als deze wordt gebruikt om het platte dak vanaf de bovenste verdiepingen te bereiken.
 • Aard van de te evacueren mensen: afhankelijk van de fysieke en mentale capaciteiten van de te evacueren mensen zijn ladders soms geen ideale keuze. Ze worden bijvoorbeeld niet aanbevolen voor de evacuatie van zeer kleine kinderen, sommige ouderen, mensen met een handicap of mensen met beperkte mobiliteit.
 • Bekendheid van de gebruikers: oefening baart kunst. Het is altijd een voordeel wanneer de gebruiker heeft geprobeerd, geoefend en geleerd hoe een bepaalde ladder werkt. Als dit mogelijk is voor een gezin of een klein kantoor, is het niet voor een openbare plaats zoals een museum of theater waar de bezoekers altijd anderen zijn.

Hoe populair zijn brandladders?

Hoewel ze het best kunnen worden gebruikt als een alternatieve oplossing voor brandtrappen, vormen ladders ongeveer 75% van alle vluchtroutes in bestaande gebouwen. Dit is te wijten aan vele factoren: toegankelijke prijs, compactheid en esthetiek (met name waar voor JOMY Uitklapbare Ladders).

Wat is de beste brandladders?

Het hangt allemaal af van de context, maar de beschikbare opties op de markt kunnen als volgt worden opgedeeld:

 • Permanente brandladders: omdat ze solide zijn en aan de gevel of een andere ondersteunende structuur zijn bevestigd, zijn wij van mening dat dit soort ladder de beste oplossing is - vooral wanneer ze van duurzaam aluminium zijn gemaakt. Als ze goed zijn ontworpen, gebouwd en correct geïnstalleerd, zijn ze inderdaad het meest stevige, geruststellende en veiligste type brandtrapladders.
 • Draagbare / uitrolbare brandladders: deze ladders zijn gemaakt van verschillende materialen zoals touwen, kettingen, plastic of stoffen. Ze worden meestal ''uit het raam gegooid'' of uitgerold en vastgehaakt aan vensterbanken of balkons. Als je er zelf een hebt geprobeerd, kom je tot dezelfde conclusie als wij: deze ladders zijn erg dun, onstabiel en onmogelijk om door meer dan 1 persoon tegelijk te gebruiken. Onnodig te zeggen dat we deze ladders niet aanbevelen, tenzij anders onmogelijk.

Zijn kooiladders goede brandtrapladders?

Voor:

 • Normen voor toegangs- en serviceladders vereisen dat een ladder met een hoogte van 3 m of meer is uitgerust met een kooi (behalve als ze zijn uitgerust met een verticale reddingslijn en vangsysteem).
 • De rugbescherming op kooiladders biedt gebruikers een soort psychologische geruststelling omdat het een fysieke barrière vormt tussen hen en de open ruimte erachter. Dit kan bijdragen aan een lager stressniveau en zo een veiliger evacuatieproces voor de gebruikers creëren.

Tegen:

 • De kooi zelf kan in bepaalde situaties een obstakel worden, bijvoorbeeld wanneer iemand probeert te evacueren met goederen in plaats van zich te concentreren op veilig naar buiten komen.
 • Een persoon in paniek kan de ladder op een meer problematische manier blokkeren vanwege het feit dat de kooi de doorgang beperkt.
 • Een kooiladder kan moeilijk te gebruiken zijn door brandweerlieden met uitrusting op hun rug.

Gelukkig zijn er veel andere soorten evacuatieladders beschikbaar.

Hoe kan u de veiligheid van brandladders verbeteren?

 • Zorg ervoor dat u een stevige, duurzame en gebruiksvriendelijke permanente brandladder kiest.
 • De installatie moet worden uitgevoerd volgens de vereisten van de fabrikant. Indien nodig heeft JOMY eigen installatieteams met professionals actief vanuit België.
 • Controleer periodiek of de ladder goed vastzit aan de draagconstructie.
 • Zorg voor een veilige toegang tot de ladder. Het kan gaan om toegangsbalkons, valbeveiligingssystemen zoals gelede dakleuningen, of loopbrugplatforms.
 • Als de ladder erg hoog is, kunnen opties zoals rustplatforms en bordessen worden toegevoegd om de afdaling te vergemakkelijken.
 • Maak een evacuatieplan en oefen het op- en afstappen van de ladder.

Hoe beveilig je een brandladder tegen inbraken en misbruik allerhande?

JOMY Uitklapbare Ladders zijn van nature al veilig omdat ze in gesloten positie geen klimpad bieden. Ze kunnen ook zo worden geconfigureerd dat ze geen enkele handgreep aan de onderkant hebben. Als er één openingsmechanisme nodig is in de buurt van een minder veilig ingangs- of uitgangspunt, kan dit worden beschermd door een vergrendelingsnaaf en een hangslot.

Op kooiladders en vaste ladders zonder kooi zijn veel opties zijn beschikbaar:

 • Het uitschuifbare onderste gedeelte.
 • De veiligheidsdeur uitgerust met een hangslot.
 • De veiligheidsdeur is uitgerust met een hangslot en een extra poort om de ingang van de kooi te blokkeren.

Brandladder voor evacuatie vanuit een raam

Ramen zijn overal en velen zijn goed gepositioneerd om een ​​veilige vluchtroute mogelijk te maken. In dit opzicht zijn veel brandladders op de markt ontworpen om "lichtgewicht" en "draagbaar" te zijn. Ze worden voornamelijk gebruikt door ze eerst uit het raam te "gooien": touwladders met houten of plastic sporten, slappe kettingladders, ladders met karabijnhaken, enz. Het behoeft geen betoog dat we dergelijke oplossingen NIET aanbevelen omdat ze erg onstabiel, onmogelijk zijn door meerdere mensen tegelijk te gebruiken en geen enkel gevoel van veiligheid bieden in omstandigheden die mogelijk al erg stressvol zijn!

JOMY's brandladders voor ramen zijn permanent, duurzaam, stevig en geruststellend. Wij geloven in betrouwbare oplossingen om de veiligheid tijdens het evacuatieproces en voor het gebruik door hulpdiensten te vergroten.Uitschuifbare brandladder uit raam op een bankkantoorgebouw uitgerust met een toegangsbalkon.

Uitschuifbare brandladder uit raam op een bankkantoor


Twee uitklapbare brandladders, wit geschilderd en gebruikt om te ontsnappen uit de ramen op de 1e en 2e verdieping van een gezinswoning.

Uitklapbare brandladders in het wit voor de ramen van een gezinswoning


Brandladder met kooi en toegangsbalkons voor raamuitgang op een historisch bakstenen gebouw.

Vluchtladder met kooi en balkons voor raamuitgang uit een historisch gebouw


Brandladder uit raam en zonder kooi voor een huis

Brandladder zonder kooi voor een huis


Kooiladder voor brandevacuatie vanuit een raam, met meerdere toegangsbalkons aan de gevel van een kantoorgebouw met 7 verdiepingen.

Brandladder gebouwd en op maat gemaakte evacuatietoegangsbalkons voor raamuitgang


Uitklapbare brandladder voor het raam van een kantoorgebouw

Zwarte uitklapbare brandladder om uit het raam van een kantoorgebouw


Brandevacuatie oplossing voor meerdere ramen en bestaande uit balkons, kooiladders en een uitschuifbare ladder voor de evacuatie van een flatgebouw.

Brandevacuatie oplossing voor meerdere ramen en bestaande uit balkons, kooiladders en een uitschuifbare ladder


2 uitklapbare brandladders om te ontsnappen via een raam op het dak en vervolgens naar de begane grond

2 uitklapbare ladders om te ontsnappen uit een raam op het dak en vervolgens naar grondniveau


Brandladder voor een evacuatie van op een balkon

Balkons bieden een geweldig toegangspunt voor brandladders. Afhankelijk van het type gebouw zijn ze ofwel al geïntegreerd in de constructie of op maat gemaakt en later toegevoegd. Deze balkons kunnen worden uitgerust met een verwijderbare leuning of poort om de ladder zelf gemakkelijker te kunnen bereiken.

De toegangsbalkons van JOMY zijn ontworpen om een belasting van 500 kg/m² te dragen.Discrete uitklapbare ladder in gesloten positie en gebruikt om te ontsnappen vanaf de balkons van een flatgebouw.

Discrete uitklapbare ladder in de gesloten positie en gebruikt om te ontsnappen vanaf de balkons van een flatgebouw


Op maat gemaakt balkon gebruikt met een uitklapbare ladder op een oude gevelmuur om te evacueren vanuit het raam van een huis.

Op maat gemaakt balkon gebruikt met een uitschuifbare ladder op een oude gevelmuur om uit een raam te evacueren


Uitklapbare brandladder geïntegreerd in het gebouw en geschilderd voor een onopvallende evacuatieroute vanaf de balkons.

Uitklapbare brandladder geïntegreerd in het gebouw en geverfd voor een onopvallende evacuatieroute


Uitschuifbare ladder met kooi voor brandevacuatie vanaf de balkons van een modern flatgebouw.

Uitschuifbare ladder met kooi voor brandevacuatie vanaf de balkons van een modern appartementencomplex


Brandladder met kooi uit raam en doorlopende betonnen toegangsbalkons.

Brandladder met kooi uit raam en doorlopende betonnen toegangsbalkons


Vaste brandladder zonder kooi bevestigd aan de voorkant van de balkons van een flatgebouw.

Vaste brandladder zonder kooi bevestigd aan de voorkant van de balkons van een flatgebouw


Uitklapbare brandladders voor de balkons van aangrenzende woningen.

Uitklapbare brandladders voor de balkons van aangrenzende woningen


Uitschuifbare brandladder om te evacueren van balkons naar de straat stoep.

Uitschuifbare brandladder om te evacueren vanaf balkons naar het trottoir


Brandladder voor evacuatie vanaf een dak

Daken kunnen dienen als een uitstekend platform om in geval van nood te evacueren. Als ze plat zijn, worden ze soms gebruikt als verzamelpunt, maar wat de constructie ook is, ze hebben vaak loopbruggen of collectieve valbeveiligingssystemen nodig om de veiligheid op de vluchtroute te vergroten. Hoewel brandtraptrappen de voorkeursoplossing zijn wanneer een groot aantal mensen moet evacueren, kunnen ladders soms worden gebruikt voor kleinere gebouwen of wanneer de situatie dit vereist. Hieronder vind u enkele van JOMY's oplossingen bestaande uit evacuatieladders.Dak-brand-vluchtroute bestaande uit een kooiladder, balkons en een veilige uitklapbare ladder aan de onderkant voor een kantoorgebouw.

Dak vluchtroute gemaakt van een kooiladder, balkons en een veilige uitklapbare ladder onderaan


2 uitklapbare ladders voor de brandevacuatie vanaf daken op verschillende niveaus van een huis, en beveiligde straatkant.

2 uitklapbare ladders voor de brandevacuatie vanaf daken op verschillende niveaus en beveiligde straatzijde


Brandladder zonder kooi voor een dakraam, geverfd en gebruikt om naar het aangrenzende platte dak te gaan.

Brandladder zonder kooi voor een dakraam, geverfd en gebruikt om naar het aangrenzende platte dak te gaan


Uitklapbare brandladder voor de ramen van een dakappartement.

Uitklapbare brandladder voor de ramen van een dakappartement


Dakvluchtladder met valbeveiliging en tussenbalkon

Dakraam brandladder met valbeveiliging en tussenliggend evacuatiebalkon


Ladder gebruikt om toegang te krijgen tot het dak via een lichtkoepel voor noodevacuaties.

Trapladder gebruikt voor toegang tot het dak via een lichtkoepel voor noodevacuaties


Glijdende ladder op het dak die op het dak kan worden verborgen en kan worden neergelaten om vanaf het dak van een stadshuis in veiligheid te komen.

Glijdende ladder die op het dak kan worden verborgen en kan worden neergelaten om in veiligheid te komen


Brandladder 1 verdieping

De hoogte van één verdieping lijkt niet veel, maar we staan erop ladders te leveren die stevig en veilig in gebruik zijn. Inderdaad, en na er enkele geprobeerd te hebben, zijn we van mening dat veel zogenaamde "draagbare brandtrapladders" die op de markt verkrijgbaar zijn, geen veilige vluchtroute bieden. Dit komt voornamelijk door hun gebrek aan stevigheid en het feit dat een ladder die eerst "uit het raam wordt gegooid" nooit goed vastzit aan de bouwconstructie.

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze permanent vaste ladders die u kan gebruiken voor uw huis, gebouw, appartement of kantoor.1 verdieping uitklapbare brandladder gebruikt voor een kantoorgebouw uitgerust met een toegangsbalkon.

1 verdieping uitklapbare brandladder gebruikt voor een kantoorgebouw


1 verdieping uitschuifbare brandladder met kooi voor de evacuatie van een gezinswoning.

1 verdieping uitschuifbare brandtrap voor een gezinswoning


1 verdieping zwarte uitklapbare brandladder voor een appartement raam.

1 verdieping zwarte uitklapbare brandladder voor een appartementraam


1 verdieping brandladder met kooi voor een appartement slaapkamer.

1 verdieping brandladder met kooi voor een slaapkamer


Brandladder 2 verdiepingen

Als u op een hoogte van 2 verdiepingen naar buiten moet, is het verplicht om een ​​ladder te hebben waarop u kan vertrouwen. Het moet uw noodevacuatie zo stressvrij mogelijk maken. Heb je geprobeerd op een dunne touwladder of gelijkwaardig 6 m boven de grond te stappen? Wij hebben dit , en het is geen geruststellende ervaring. Aan de andere kant zijn de permanente evacuatieladders van JOMY ideaal omdat ze stevig aan het bevestigingsoppervlak zijn bevestigd en een stevige constructie bieden die u kan gebruiken.Zeer discrete 2 verdiepingen uitklapbare brandladder voor de slaapkamer van een gezinswoning.

Zeer discrete 2 verdiepingen uitklapbare brandladder voor de slaapkamer van een gezinswoning


2 verdiepingen uitgebalanceerde brandladder met kooi en toegangsbalkons op een gebouw.

2 verdiepingen uitgebalanceerde brandladder met kooi en toegangsbalkons


2 verdiepingen uitklapbare brandladder voor een bakstenen huis.

2 verdiepingen uitklapbare brandladder voor een bakstenen huis


Brandladder met 2 verdiepingen en balkons voor stadsappartementen op twee niveaus.

Brandladder 2 verdiepingen en evacuatiebalkons voor stadsappartementen


Brandladder 3 verdiepingen

Met een gemiddelde van 3 meter per verdieping is evacueren op een ladder van ongeveer 9 meter lang niet voor iedereen even gemakkelijk. Om de stress op die hoogtes te verminderen, kunnen we alleen maar aanraden om waar mogelijk een externe brandtrap te installeren. Gelukkig zijn onze permanente ladders ontworpen en gebouwd om stabiel en veilig te zijn bij gebruik vanaf elke hoogte. Indien nodig kunnen tussenliggende balkons worden geïnstalleerd om rustplatforms te bieden en de hoogte van een enkele vlucht te verminderen. Dus mocht uw laagbouw en situatie een brandtrap nodig hebben van 3 niveaus, dan hebben wij de juiste oplossing voor u.3 verdiepingen uitklapbare brandladder voor appartementen.

3 verdiepingen uitklapbare brandladder voor appartementen


3 verdiepingen brandladder met kooi en toegangsbalkons op elk niveau van een fabrieksgebouw.

3 verdiepingen brandladder met kooi en toegangsbalkons op elk niveau van een fabrieksgebouw


Wisselende uitklapbare ladders van 3 verdiepingen voor de evacuatie van een kantoorgebouw.

3 verdiepingen afwisselende uitklapbare ladders voor de evacuatie van een kantoorgebouw


3 verdiepingen vaste brandladder zonder kooi met een toegangsbalkon voor het dakappartement.

3 verdiepingen brandladder zonder kooi met een toegangsbalkon voor het dakappartement


Brandladder 4+ verdiepingen

Hoewel middelhoge gebouwen al hoog zijn voor een ladder, kunnen ze nog steeds profiteren van een alternatieve vluchtroute die minder omslachtig is dan een brandtrap buiten. Veel appartements- en kantoorgebouwen zijn namelijk ofwel al uitgerust met ladders die vervangen moeten worden of moeten nieuwe worden geplaatst, vanwege nieuwe regelgeving of een rapport dat is afgegeven na inspectie van de brandweer. Wat de reden ook is, JOMY heeft de reputatie brandladderoplossingen te kunnen bieden voor alle soorten constructies. Afhankelijk van de situatie kunnen ladders die zo hoog zijn, worden opgedeeld in kleinere afwisselende ladders, onderling verbonden door rustplatforms die ook kunnen dienen als toegangsbalkons voor verschillende niveaus van het gebouw. Dit zorgt voor een vlottere afdaling die zowel fysiek als mentaal minder uitdagend is.4 verdiepingen uitklapbare brandladder in de open positie voor een woongebouw.

4 verdiepingen uitklapbare brandladder in de open positie voor een woongebouw


7 verdiepingen tellende kooiladder met toegangsbalkons voor een kantoorgebouw.

7 verdiepingen tellende kooiladder met toegangsbalkons voor een kantoorgebouw


5 verdiepingen brandladder met kooi met decoratieve aluminium structuur voor balkonuitgang van een flatgebouw.

5 verdiepingen brandladder met kooi met decoratieve aluminium structuur voor balkonuitgang


8 verdiepingen brandladder zonder kooi en toegangsbalkons.

8 verdiepingen brandladder zonder kooi en toegang tot balkons


Wat zegt de brandwetgeving?

Brandveiligheid is een belangrijk onderdeel van elke gebouw. In België is het verplicht om te voldoen aan bepaalde brandveiligheidswetgeving om de veiligheid van bewoners en medewerkers te waarborgen. Zo moet er bijvoorbeeld in gebouwen met meerdere verdiepingen een nooduitgang aanwezig zijn, en moet er voldoende brandblusapparatuur en -signalering zijn. Bij Jomy begrijpen we hoe belangrijk het is om te voldoen aan de brandwetgeving. Wij bieden een breed scala aan vlucht- en brandladders die voldoen aan de wettelijke normen en uw gebouw veiliger maken. Wil jij meer weten over de wetgeving en regels omtrent vluchtroutes en brandevacuatie? Dan kan je dit hier nalezen.Wijzig taal en regio

Kies uw taal:
Please select your region:
Sélectionez votre région:
Kies uw regio:

Zoek op deze site

To be implemented test

Ga naar online winkel

To be implemented test

Log in

U bent niet ingelogd. U kan inloggen met uw Google account.

Sign in

U bent ingelogd

U bent ingelogd als: .

Sign out

Log in mislukt

Er is iets fout gegaan. We hebben uw aanvraag niet ontvangen. Probeer uw aanvraag opnieuw in te dienen of neem rechtstreeks contact met ons op.. U bent niet ingelogd.

Sitemap

Navigatie breadcrumb

U bent hier: Onthaal > Oplossingen > Brand evacuatie > Brandladders